Jelita naturalne wykorzystywane są do produkcji różnorodnych kiełbas. Są podstawą do przyrządzenia naturalnych wyrobów, gdyż są jadalne i neutralne dla organizmu człowieka, a przy tym w znakomity sposób konserwują smak i zapach mięsa. Tradycja wyrabiania kiełbasy w jelitach jest najstarszą, naturalną formą produkcji od tysięcy lat. Dzięki różnym kalibrom i rozmiarom mamy możliwość stworzenia wyjątkowego produktu.
JELITA NATURALNE WIEPRZOWE
DOSTĘPNE DŁUGOŚCI: 60m 91,5mEX EU 90m
- 24/26-32/34
- 26/28-34/36
- 28/30-36/38
- 30/32-38/40
- 32/34-40/42
- 42/44
- 44/ +
W ofercie posiadamy również:
- Jelita wieprzowe proste
- Jelita wieprzowe grube
- Kątnice wieprzowe
- Żołądki wieprzowe
JELITA NATURALNE WOŁOWE
WIANKOWE
DOSTĘPNE DŁUGOŚCI: 18m 15m 30m
- 36/38
- 38/40
- 40/43
- 43/46
- 46/ +
ŚRODKOWE (jelito proste)
DOSTĘPNE DŁUGOŚCI: 9m
- 40/45
- 45/50
- 50/55
- 55/60
- 60/65-65 +
KĄTNICE
- 95/115
- 110/120
- 120/130
JELITA NATURALNE BARANIE
JELITA BARANIE
DOSTĘPNE DŁUGOŚCI: 91m EX
- 14/16
- 16/18
- 17/19
- 18/20
- 19/21
- 20/22
- 22/24
- 24/26
- 26/28